Produse Meniu

Campionat European de Yoyo 2017 - Bratislava

08.02.2017 00:00:00

 

Cel de-al 8-lea Campionat European de Yo-yo se apropie cu pasi repezi si, pentru ca stim ca exista foarte multi dintre voi interesati de acest eveniment va prezentam, pe scurt, implicatiile unei eventuale participarii.

Bratislava este orasul care va gazdui, anul acesta, cea mai asteptata competitie din domeniu, iar zile de 11 si 12 martie se anunta a fi intense, presarate cu suspans, adrenalina si multa distractie. Toate aceste element se vor reuni sub acoperisul clubului Majestic, locul de desfasurare al competitiei.

Taxa de inregistrare si achizitionarea biletelor se poate face pe loc, dar daca plata se face online, in avans, valoarea taxei scade simtitor. Va recomandam asadar sa fiti prevazatori si sa vizitati site-ul oficial al comptitiei pentru inregistrea online. Pretul unui bilet de vizitator este de 3 Eur pentru o zi si de 5 eur pentru ambele zile ale competitiei, iar taxa de participare variaza in functie de divizie si de perioada in  care se face inregistrarea. 
Daca te gandesti sa participi, fie in calitate de competitor, fie ca simplu vizitator nu vei regreta pentru ca vei avea sansa sa-i urmaresti in actiune pe toti campionii europeni din 2016 care sunt inscrisi automat in finala. In aceeasi ordine de idei, toti castigatorii campionatelor nationale (la cele 5 categorii recunoscute) precum si corcurentii din top 10 EYYC2016 ajung direct in semifinale. 

Dar pana la semifinale exista categoria Wild Card care este, practic, deschisa oricarui freestyler.  Proba se va desfasura pe o durata de doar 30 de secunde si se va lua in calcul, la notare, doar executia tehnica.

Proba de semifinale presupune o evolutie de 90 de secunde, iar in cazul probei din finala durata programului liber ales creste la 3 minute. Pentru a evita penalizarea, concurentul trebuie sa inceapa si sa finalizeze executia cu yo-yo in mana. Va fi depunctat si daca programul pregatit depaseste durata probei sau daca executa trick-uri de orice fel, demonstrative sau doar pentru amuzament, inaintea sau dupa expirarea timpului alocat. 
Cat despre vedeta competitiei, va putem spune ca se accepta toate tipurile de yo-yo. Singurul criteriu care trebuie respectat este siguranta celor din jur. 

Concurentii vor fi notati in functie de 3 criterii care insumeaza toate calitatile cautate la o executie de valoare. Executia tehnica cu accent pe gradul de dificultate si risc, succesiunea si varietatea trick-urilor, reprezinta 60% din punctajul final. Un procentaj mult mai mic este alocat pentru evaluarea tehnica si evaluarea performantei, fiecare criteriu adaugand 20 % la total. 
Daca in cazul executiei tehnice primeaza tehnica, asa cum ar fi si normal, in cazul celui de-al doilea criteriu se ia in calcul controlul yo-yo-ului, traiectoria, tensiunea firului si originalitatea trick-urilor. 

Evaluarea performantei este un criteriu mai subiectiv, am zice noi. Se va puncta alegerea muzicii, spatiul folosit si comunicarea cu publicul. Pe scurt un freestyler trebuie sa aiba si abilitati de showman pentru a transpune starea sa celor care ii privesc executia.
Scopul acestui tip de competitie este de a face lumea yo-yo cunoscuta si deschisa unui numar cat mai mare de persoane. Nu stii de ce esti capabil, cu adevarat, pana cand nu te-ai luat la intrecere cu cei mai buni dintre cei buni.

Etichete legate de conținut: Yoyo
Cele mai vandute
Facebook