Produse Meniu

Tot ce trebuie sa stii despre ata Yoyo

12.09.2017 15:12:47

Primul pas, ti-ai achizionat un yoyo. Ce urmeaza in continuare?

Noul tau yoyo probabil nu este pregatit pentru a fi folosit, deoarece la majoritatea ata yoyo este prea lunga. Va trebui sa ajustezi ata la lungimea potrivita pentru tine. Daca esti inalt/a si nu trebuie sa scurtezi ata, poti trece direct la pasul 3.

 

Cum ajustezi ata?

1. Reglarea lungimii atei
Tine in mana capatul atei si lasa yoyo-ul sa cada pana la finalul atei pentru a vedea lungimea acestuia. Nu te speria daca yoyo-ul atinge podeaua, este facut dintr-un material rezistibil la impact. De obicei, cea mai buna lungime porneste de la buric sau cu 10 cm maxim deasupra buricului.

2. Fa un nod la sfarsitul atei
Dupa taierea atei la lungimea potrivita, ia capatul si fa un nod pentru a evita distrugerea acesteia. In continuare, pliaza snurul si formeaza o bucla cu un diametru de aproximativ 2 cm, la fel ca cea initiala din capatul atei.
Daca esti confuz cu privire la indicatii, poti urmari video-ul de mai jos pentru clarificari.

3. Prinderea atei pe deget
Introdu ata prin bucla creata la pasul anterior pentru a crea o bucla noua. Plaseaza si strange noua bucla pe degetul din mijloc intre prima si a doua articulatie. 
Acum ca am ajustat lungimea atei, a venit momentul sa incercam yoyo-ul!

4. Infasurarea atei
Daca yoyo-ul tau este unul cu rulmenti, infasurarea clasica a atei va face yoyo-ul sa se invarta fara a-l desprinde de ata. Pentru infasurarea atei cu acest tip de yoyo, utilizeaza degetul mare pentru a fixa ata de marginea interioara in timpul infasurarii. Dupa primele 3-5 infasurari, poti lua degetul de acolo deoarece restul atei se va infasura peste. 

5. Cum tinem yoyo-ul?
Intotdeauna vrei ca yoyo-ul sa se indeparteze de mana ta atunci cand il arunci, asa ca il vei tine cu capatul atei in partea de sus. Pentru a face lucrurile mai usoare, ar trebui sa incerci sa prinzi de fiecare data yoyo-ul in aceasta pozitie. 

Acum ca ai terminat de setat noul tau yoyo, poti incepe sa inveti primul trick!

Cum inlocuiesti ata yoyo?

1. Inlaturarea atei vechi
In primul rand, desfasoara ata yoyo din jurul acestuia. Prinde ata astfel incat yoyo-ul sa atarne la cativa centrimeti sub mana ta. Folosind cealalta mana, invarte yoyo-ul in sens contrar acelor de ceasornic, ceea ce va permite atei sa se desfaca din mijlocul yoyo-ului. In continuare vei inlatura pur si simplu ata de pe yoyo.

2. Atasarea unei noi ate yoyo
Prinde cu o mana capatul atei, si cu cealalta prinde ata cu vreo 2 cm mai jos. Invarte ata yoyo in directii diferite cu fiecare mana si vei observa ca aceasta se va desface. Prinde bucla nou creata cu degetul mare si cel mijlocul prea a o aduce la dimensiunile dorite. Introdu yoyo-ul in bucla, si da drumul atei atunci cand aceasta este pe axul yoyo-ului.

3. Infasurarea unei ate de 2 ori
Yoyo-urile cu intoarcere automata au ata infasurata de 2 ori in jurul axei. Pentru a atasa noua ata unui astfel de yoyo, tot ce trebuie sa faci este sa treci din nou (pentru a doua oara) yoyo-ul prin bucla creata. Doar dupa trecerea de 2 ori a yoyo-ului prin bucla vei da drumul atei pe ax. Daca nu vei face acest lucru, functia de intoarcere automata nu va functiona. Pentru a profita la maxim de functiile acestui yoyo, infasoara intotdeauna ata in jurul axei de cel putin 2 ori, dupa instructiunile de mai sus. Nu uita sa ajustezi lungimea atei dupa schimbarea acesteia.

 

Tipuri de ate yoyo

Exista doua tipuri de ate yoyo folosite in prezent: poliester sau bumbac:

100% bumbac 

Aceasta este realizata 100% din bumbac. Este puternica si potrivita oricarui stil de trick-uri.

100% Poliester 

Ata din poliester este mai puternica decat cea din bumbac, mai subtire si foarte neteda. Functiile acesteia sunt preferate de competitori si jucatori profesionisti. Exista mai multe variatiuni ale atei si este disponibila pe mai multe culori.

Acum ca ai toate informatiile legate de noul tau yoyo, a venit momentul sa inveti noi trick-uri.

Bine ai venit in comunitatea yoyo!

Etichete legate de conținut: Yoyo
Cele mai vandute
Facebook